Over Rent-A-Bren

De korte, beknotte en niet verhelderende variant is:
Rent-A-Bren is Brendan Wajon en Brendan Wajon is Rent-A-Bren.

Herkomst van de naam

Rent-A-Bren is ontstaan uit de verkorting van mijn naam (Brendan naar Bren) en het inhuren van mij voor allerlei klusjes. Nu was de naam HuurMij al bezet (al meer dan 40 jaar) en is Huur-Een-Brendan niet echt een vloeiende en catchy merknaam. Daarnaast heeft deze naam ook nog een associatie naar diensten in een louche markt. Ook al is die markt zeer lucratief, het is niet de gewenste associatie die ik wil hebben.
Dus zoals een Nederlander zich tegenwoordig op het taalgebied gedraagt, heb ik de naam verengelst naar Rent-A-Bren.

Genoeg over de naam, hoe is de kennis?

Rent-A-Bren, oftwel ik Brendan, draait/draai al sinds 2005 mee in de branche genaamd IT-Dienstverlening. Van 2005 tot 2009 heb ik bij een kleine online computerwinkel gezeten waar ze waren begonnen met het bieden van IT-Dienstverlening. Van 3 klanten in het begin tot 17 klanten op het einde van deze 4 jaar, heb ik voor deze computerwinkel het beheer van hun klanten gedaan. De klanten varieerden van eenmanszaken tot bedrijven met 40 werkplekken verspreid over Nederland, Duitsland en België die onderling met elkaar waren verbonden. De kennis en ervaring die ik hier heb opgedaan heb ik verder uitgebreid bij mijn huidige werkgever. Hier doe ik samen met 5 andere collega's het volledige beheer over 6 vestigingen in Amsterdam, ongeveer 350+ werkplekken en rond de 30 servers. Hier ben ik voornamelijk bezig met het netwerk dat alle 6 de locaties met elkaar verbindt. Beheer ik de Anti-Virus en Anti-Spam oplossing die centraal draait. Daarnaast monitor en beheer ik alle switches, routers, wifi-accespoints en firewalls van dit bedrijf. En als 2e-lijns support sta ik klaar voor mijn collega's als ze niet uit bepaalde problemen kunnen komen.
Op het moment heb ik de volgende lopende projecten binnen het bedrijf. Het verbeteren van de integratie van onze Mac-gebruikers met ons Microsoft Windows netwerk. Het consolideren van fysieke servers naar virtuele servers. En het centraal uitrollen van MS Windows 7 Professional met MS Office 2010 met behulp van de Microsoft Deployment Toolkit 2010 en Microsoft Windows Deployment Services.

Ben dus van alle markten thuis. Van het oplossen van problemen van eindgebruikers op hun werkplek, tot het onzichtbare loodgieterswerk in het netwerk.